ZF 24

Ciurel, CE Oltenia: Vrem să ne facem o companie de trading, dar avem piedici de la FP

Ciurel, CE Oltenia: Vrem să ne facem o companie de trading, dar avem piedici de la FP

Laurenţiu Ciurel, directorul general al Complexului Energetic Oltenia: „Suntem ca un dinozaur care nu vrea să dispară în ciuda ploii de meteoriţi de lângă noi. Cu toate acestea, începem să beneficiem şi noi de un context bun. Europa începe să redescopere cărbunele ca sursă de energie“.

Autor: Roxana Petrescu

04.06.2014, 00:05 270
Complexul Energetic Oltenia, companie care reuneşte marile termocentrale din bazinul Olteniei şi minele de lignit, spune că încearcă să-şi facă o companie de comerţ cu energie electrică, dar că întâmpină dificultăţi din cauza opoziţiei Fondului Proprietatea, acţionarul minoritar al companiei.
 
Producătorul de energie spune că are nevoie de această firmă de comerţ, Oltenia Trading, în contextul în care în calitate de producător este obligat prin lege să-şi vândă toată energia pe bursa OPCOM, neavând astfel nicio şansă de a ieşi direct pe pieţele externe.
 
WikiZF: Profilul companiei Complexul Energetic Oltenia S.A.
 
În contextul în care consumul pe plan naţional continuă să scadă, iar energia termo trebuie să facă faţă concurenţei din partea unor producători mai ieftini, cum ar fi Hidroelectrica, Nuclear­elec­trica sau eolienele, ex­portul de electricitate ră­mâne una dintre puţ­inele alternative de creş­tere pentru com­pania cu afaceri de 600 de milioane de euro şi o pondere de peste 20% în producţia de ener­gie totală pe anul trecut.
Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO