ZF 24

Clujul este în finala competiţiei pentru titlul de Capitală Europeană a Inovării

Autor: Andreea Tobias

11.09.2020, 15:35 10

Un juriu la nivel înalt, format din experţi independenţi, a selectat cei şase finalişti după interviuri detaliate cu reprezentanţii unui număr de douăsprezece oraşe aflate pe o listă scurtă.

Cele şase oraşe finaliste ale ediţiei din acest an sunt: Cluj-Napoca (România), Espoo (Finlanda), Helsingborg (Suedia), Leuven (Belgia), Valencia (Spania) şi Viena (Austria).

Finanţat prin Orizont 2020, programul de cercetare şi inovare al UE, premiul recunoaşte iniţiative excelente care transformă oraşele europene în centre de testare a unor inovaţii. Oraşele finaliste nu se tem de marile provocări cu care se confruntă şi caută soluţii şi activităţi de jos în sus care să permită dezvoltarea unor ecosisteme de inovare dinamice în jurul lor.

La 24 septembrie 2020, Comisia va anunţa Capitala europeană a inovării 2020, precum şi ocupanţii următoarelor cinci locuri, în cadrul unei ceremonii de premiere complet virtuale ce se va desfăşura în cadrul Zilelor europene ale cercetării şi inovării (22-24 septembrie 2020), la care înregistrarea este deschisă şi gratuită.

Oraşul câştigător va deveni Capitala europeană a inovării 2020 şi va primi 1 milion de euro pentru a-şi sprijini activităţile de inovare şi pentru a-şi consolida capacitatea de conectare a persoanelor, a sectorului public, a mediului academic şi a întreprinderilor, pentru a aduce beneficii societale comunităţilor sale.

Fiecărui ocupant al celorlalte cinci locuri i se va acorda suma de 100,000 de euro.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO