ZF 24

CNADNR: Estimam pierderi de 400 mil. lei din rovinieta

05.08.2009, 16:51 25

Compania Nationala de Autostrazi si Drumuri Nationale din Romania (CNADNR) estimeaza pentru anul acesta ca va inregistra pierderi de circa 400 mil. lei (95 mil. euro), avand in vedere ca circa 40-50% dintre soferi si transportatori nu platesc rovinieta, a declarat pentru ZF Dorina Tiron, directorul general al CNADNR.

Compania de Drumuri si-a bugetat pentru anul acesta venituri de 760 mil. lei, insa dupa primele sase luni a incasat doar 360 mil. lei. “De obicei in primele sase luni sunt veniturile mai mari, iar in lunile octombrie-decembrie, veniturile scad. In urma fiecarui control riguros circa 40-50% dintre soferi nu au rovinieta platita. Daca ar fi platit am fi putut sa incasam inca circa 400 milioane de lei”, afirma Tiron.

Astazi, ministrul Transporturilor, Radu Berceanu, a declarat ca bugetul inregistreaza anual pierderi de circa 400 de milioane de euro din cauza soferilor si a transportatorilor care nu isi platesc rovinieta, el mentionandu-l in acest sens pe George Copos, care ar fi circulat fara rovinieta. “Domnul Berceanu s-a referit la lei nu la euro”, explica Tiron.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO