ZF 24

CNADNR scoate la licitaţie autostrada Suplacu de Barcău - Borş pentru 260 mil. euro

CNADNR scoate la licitaţie autostrada Suplacu de Barcău...

Autor: Andreea Neferu

28.05.2014, 21:00 709

Compania Naţională de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale din România (CNADNR) a scos la licitaţie proiectarea şi construcţia tronsonului de autostradă Suplacu de Barcău - Borş, tronson pe care americanii de la Bechtel l-au construit în proporţie de 52% înainte ca statul să rezilieze contractul cu aceştia anul trecut.

CNADNR estimează că va plăti pentru finalizarea acestui tronson de circa 60 de kilometri între 987 mil. lei şi 1,2 mld. lei (219 – 263 mil. euro, adică între 3,6 şi 4,4 mil. euro pe kilometru) fără TVA, adică aproximativ cât mai trebuia să plătească americanilor de la Bechtel pentru ca aceştia să finalizeze autostrada.

Compania de drumuri a plătit circa 268 mil. euro din contractul total de 527 mil. euro încheiat cu americanii de la Bechtel pentru construcţia autostrăzii Suplacu de Barcău - Borş, potrivit ultimelor informaţii disponibile. În ultimii ani de dinainte ca statul să rezilieze contractul cu americanii de la Bechtel (rezilie­rea a avut loc anul trecut), construcţia tronso­nului a înaintat în ritm de melc, stadiul fizic de execuţie avansând extrem de lent.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO