ZF 24

CNP a revizuit in urcare estimarile privind cresterea exporturilor si importurilor in acest an

18.03.2010, 18:56 20

CNP a revizuit in urcare estimarile privind crestereaexporturilor in acest an, de la 1,3% la 3,5%, si importurilor, dela 3,1% la 4,2%, industria constructiilor de masini urmand saacopere doua treimi din cresterea livrarilor la extern si jumatatedin majorarea pe zona intrarilor de produse, informeaza Mediafax Business.

"Conform prognozei interimare din februarie 2010 a ComisieiEuropene, economia UE isi va revine treptat, procesul de refaceredin intreaga Europa ramanand insa fragil pe tot parcursul anului2010. De asemenea, estimarea comertului exterior romanesc pe termenmediu are la baza si evolutia favorabila a acestuia in ultimeledoua luni ale anului 2009. Plecand de la aceste premise seapreciaza ca exporturile de bunuri romanesti in anul 2010 se vormajora cu 3,5%", se arata intr-o prezentare a Comisiei Nationale dePrognoza (CNP).

Exporturile romanesti au crescut in lunile noiembrie sidecembrie 2009 cu 7% si, respectiv 19%, peste nivelul din perioadasimilara din 2008.

CNP a revizuit in scadere anticiparile privind deficitulcomercial al Romaniei, de la 8,4% din PIB la 8,2% din PIB. Maimulte despre estimarile CNP cititi pewww.mediafax.biz.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO