ZF 24

CNP: Inflatia medie dupa 9 luni va fi dubla fata de 2007

24.08.2008, 19:00 15

Inflatia medie ar putea ajunge dupa noua luni la 8,24%, nivel dublu fata de cel inregistrat in aceeasi perioada a anului 2007, de 4,21%, iar deficitul comercial va urca cu aproape 10%, la 16,47 mld. euro, estimeaza Comisia Nationala de Prognoza (CNP).

Previziunile au la baza anchetele de conjunctura pe care le realizeaza Comisia Nationala de Prognoza pe un esantion de agenti economici reprezentativi din toate judetele tarii si toate ramurile industriale.
"Avem dublare ca urmare a ceea ce s-a intamplat in primavara, in martie-aprilie, din cauza cresterii preturilor, in special la alimente. Important este daca in 2009 o sa reusim sa revenim la 4%", a declarat pentru ZF presedintele CNP, Ion Ghizdeanu.

Cititi in ZIARUL FINANCIAR de maine care este indicatorul principal in functie de care va fi analizata solicitarea Romaniei privind inceperea procesului de pregatire pentru adoptarea euro.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO