ZF 24

CNP: Numarul firmelor profitabile a scazut dupa aderarea la UE

13.02.2008, 19:12 16

Ponderea firmelor profitabile in totalul companiilor a scazut, in primul semestru al anului trecut, la 56,2%, fata de 58% in primele sase luni din 2006, unul dintre motivele acestei evolutii fiind impunerea de noi cerinte de competitivitate si calitate, dupa aderarea Romaniei la Uniunea Europeana, informeaza Mediafax.

"Participarea Romaniei la piata unica europeana, prin cerintele de competitivitate si calitate, a afectat intr-o oarecare masura performantele agentilor economici in anul 2007. Astfel la nivelul semestrului I din 2007 numarul de agenti care inregistreaza profit (56,2%) a scazut si s-a majorat corespunzator numarul de agenti care au inregistrat pierderi (43,8%). Daca se ia in considerare ca si in semestrul I 2006 s-a inregistrat o reducere a unitatilor cu profit se poate aprecia ca impactul aderarii nu a fost semnificativ", se arata intr-un studiu al Comisiei Nationale de Prognoza (CNP).

Mai multe stiri pe www.mediafax.ro


Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO