ZF 24

CNVM cere actionarilor Mobinvest dizolvarea societatii

08.12.2008, 12:42 25

Comisia Nationala a Valorilor Mobiliare (CNVM) a solicitat conducerii societatii de brokeraj Mobinvest sa convoace Adunarea Generala a Actionarilor care sa constate dizolvarea societatii. De asemenea, Comisia a retras autorizatia de functionare a firmei de brokeraj Mobinvest din Oradea pentru încalcarea reglementarilor privind piata de capital.

Activitatea firmei a fost oprita de la începutul lunii iulie, în urma unui control efectuat în luna mai. Potrivit CNVM, societatea de brokeraj din Oradea a decontat tranzactii de cumparare de actiuni si a operat retrageri de numerar pentru opt clienti, in conditiile in care soldul conturilor acestora era debitor, utilizand disponibilitatile celorlalti clienti, fara a avea acordul acestora.

De asemenea, societatea a pastrat in casierie, pe perioade indelungate de timp, sume importante de bani si nu a luat decat masuri superficiale in vederea pastrarii in siguranta a activelor clientilor.
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO