ZF 24

Cod galben de ploi în mai bine de jumătate de ţară

Cod galben de ploi în mai bine de jumătate de ţară

Autor: Livia Ispas

19.11.2014, 10:24 372

Potrivit Administraţiei Naţionale de Meteorologie, avertizarea cod galben de ploi intră în vigoare miercuri, de la ora 18.00, în judeţele Călăraşi, Ialomiţa, Constanţa, Tulcea, Brăila, Galaţi, Vaslui şi Iaşi, unde cantităţile de apă vor depăşi local 25 de litri pe metru pătrat şi izolat 40 - 50 de litri pe metru pătrat.

În a doua parte a nopţii de miercuri spre joi, în grupele nordice ale Carpaţilor Orientali şi în zonele deluroase aferente, precipitaţiile vor fi predominant sub formă de lapoviţă şi ninsoare.

Ploile se vor extinde în nordul, estul şi centrul ţării. Astfel, de joi, ora 06.00, până vineri, la ora 12.00, vor fi sub avertizare cod galben judeţele Galaţi, Vaslui, Iaşi, Botoşani, Suceava, Neamţ, Bacău, Vrancea, Covasna, Harghita, Mureş, Bistriţa-Năsăud, Maramureş, Braşov, Sibiu, Gorj, Vâlcea, Argeş, Dâmboviţa, Prahova şi Buzău.

În Carpaţii Orientali şi Meridionali şi în zonele deluroase aferente vor predomina ninsorile şi local se va depune strat de zăpadă.

În Moldova va ploua abundent în cursul zilei de joi, când local se vor cumula peste 25 de litri pe metru pătrat şi izolat 40-50 de litri pe metru pătrat, apoi precipitaţiile vor deveni mixte şi vor slăbi în intensitate.

Vântul va prezenta intensificări temporare în cea mai mare parte a ţării, dar cu viteze mai mari în regiunile estice, unde vor fi rafale de peste 55 de kilometri pe oră, iar pe crestele montane va sufla cu 70-80 de kilometri pe oră, viscolind temporar ninsoarea.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO