ZF 24

Cofeina - tot ce trebuie să ştii despre această substanţă!

Cofeina - tot ce trebuie să ştii despre această...

Autor: Iulia Pocol

15.12.2014, 15:10 517

Dacă ritualul tău din fiecare dimineaţăconstă în savurarea unei căni de cafea sau de ceai pentru a-ţi obţine “necesarul” de cofeină care să te ţină activă întreaga zi, află că nu eşti singura. Cofeina este folosită de milioane de oameni, zi de zi, pentru obţinerea energiei şi îmbunătăţirea nivelului de concentrare.

Cofeina este cel mai consumat drog din lume. Deşi consumul moderat de cafea sau ceai este, în mod normal, sigur şi are o mulţime de beneficii pentru organism, cofeina este şi o sursă destul de sigură a anumitor probleme de sănătate.

 

Ce este cofeina?

În Statele Unite, mai mult de 90% dintre adulţi consumă cofeină regulat, într-o cantitate de cel puţin 200 mg pe zi – adică mai mult de 400 de ml pe zi.

Cofeina este o substanţă amară, un alkaloid care face parte din familia de compuşi heterociclici, cunoscuţi şi sub numele de purine şi un membru al unui grup de substanţe care apar în mod natural, numite metilxantine. Se găseşte în cafea, ceai, nuci de cola, mate, guarana şi cacao.

 

Citiţi articolul integral pe www.csid.ro

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO