ZF 24

Comerţul angro duduie: Afacerile din comerţul angro au crescut cu peste 9% în primele 7 luni

Comerţul angro duduie: Afacerile din comerţul angro au...

Autor: Dan Straut, Mediafax

14.09.2018, 09:24 160

În perioada ianuarie-iulie 2018, cifra de afaceri din comerţul cu ridicata (în centrele angro) a crescut faţă de perioada ianuarie-iulie 2017 atât ca serie brută, cu 9,3%, cât şi ca serie ajustată sezonier, cu 8,9%, arată datele comunicate vineri de Institutul Naţional de Statistică (INS).

Avansul vânzărilor din centrele angro a fost înregistrat ca urmare a creşterii comerţului cu ridicata al produselor agricole brute şi al animalelor vii (+16,3%), comerţului cu ridicata specializat al altor produse (+13,2%), activităţilor de intermediere în comerţul cu ridicata (+11,5%), comerţului cu ridicata al bunurilor de consum, altele decât cele alimentare (+9,8%), comerţului cu ridicata al altor maşini, echipamente şi furnituri (+9,2%), comerţului cu ridicata nespecializat (+8,8%), comerţului cu ridicata al echipamentului informatic şi de telecomunicaţii (+4,4%) şi comerţului cu ridicata al produselor alimentare, al băuturilor şi al tutunului (+3,9%).

Pe seria ajustată sezonier au fost consemnate creşteri ale comerţului cu ridicata al produselor agricole brute şi al animalelor vii (+24,1%), comerţului cu ridicata specializat al altor produse (+14,2%), comerţului cu ridicata al altor maşini, echipamente şi furnituri (+11,1%), comerţului cu ridicata nespecializat (+10,7%), comerţului cu ridicata al bunurilor de consum, altele decât cele alimentare (+10,0%), activităţilor de intermediere în comerţul cu ridicata (+8,2%), comerţului cu ridicata al echipamentului informatic şi de telecomunicaţii (+5,6%) şi comerţului cu ridicata al produselor alimentare, al băuturilor şi al tutunului (+3,9%).

În luna iulie 2018, cifra de afaceri din comerţul cu ridicata a crescut în termeni nominali faţă de luna precedentă ca serie brută cu 7,6%, iar ca serie ajustată sezonier a scăzut cu 1,1%.

Faţă de luna corespunzătoare a anului precedent, cifra de afaceri din comerţul cu ridicata a crescut atât ca serie brută, cu 7,6%, cât şi ca serie ajustată sezonier, cu 7,9%, mai arată datele INS.

În terminologia statisticienilor, cifra de afaceri reprezintă „veniturile totale înregistrate de către întreprindere în perioada de referinţă, provenite atât din activitatea principală, cât şi din activităţile secundare exercitate de aceasta”. Cifra de afaceri nu include TVA şi veniturile din vânzarea sau transferul de mijloace fixe.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO