ZF 24

Comerţul online va ieşi mai puternic din pandemie: retailerii de Electro-IT şi Home&Deco şi-ar putea extinde cu peste 50% depozitele. CBRE: Retailerii cu o prezenţă puternică online s-au descurcat mult mai bine faţă de cei pentru care online-ul era secundar după magazinele fizice

Comerţul online va ieşi mai puternic din pandemie:...

Autor: Roxana Rosu

07.05.2020, 12:13 493

Retailerii online care activează în sectoarele Electro-IT şi Home&Deco şi-ar putea extinde spaţiile de depozitare cu minim 50% în următorii doi ani, în contextul creşterii acestui segment de comerţ odată cu declanşarea pandemiei Covid 19, arată un raport realizat de compania de consultanţă imobiliară CBRE.

În prezent, firmele de acest tip ocupă aproximativ 370.000 mp de spaţii de depozitare, majoritatea depozitelor fiind amplasate în apropiere de Bucureşti.

Retailul online s-a dezvoltat major în ultimii şase ani, atingând la finalului trecut valoarea de 4,3 miliarde de euro, de patru ori mai mare faţă de 2014 şi în creştere cu aproape 20% faţă de anul 2018.

„Vânzările online ale retailerilor de electrocasnice sunt în creştere şi ne aşteptăm ca acest lucru să genereze o nevoie ridicată pentru spaţii de depozitare. În prezent, aceşti retaileri ocupă o suprafaţă de 330.000 mp de spaţii logistice, majoritatea depozitelor fiind amplasate în apropiere de Bucureşti, în proiectele dezvoltatorilor P3 şi CTP. În următoarele 18-24 de luni, suprafaţa logistică închiriată de retailerii din Electro-IT ar putea creşte cu cel puţin 50%”, a declarat Andrei Jerca, Head of Industrial Services, CBRE România.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO