ZF 24

Comisia Europeană, mulţumită de reformele propuse de Grecia

Comisia Europeană, mulţumită de reformele propuse de...

Autor: Florentina Dragu

24.02.2015, 16:53 571

"În opinia Comisiei, lista de reforme este suficient de comprehensivă pentru a constitui un punct de plecare valid în vederea încheierii cu succes a evaluării (cererii Greciei pentru extinderea programului extern de asistenţă financiară – n.r.), conform cerinţelor Eurogroup. Suntem încurajaţi de angajamentul privind combaterea evaziunii fiscale şi a corupţiei", se arată într-un comunicat al Comisiei Europene publicat marţi.

Membrii Eurogroup se întâlnesc marţi de la ora 15:00 pentru a discuta reformele trimise de guvernul elen şi pentru a da acordul final privind prelungirea împrumutului de 240 miliarde de euro acordat Greciei în 2010 de UE, BCE şi FMI.

Vineri, Grecia şi miniştrii Finanţelor din zona euro au ajuns la un acord pentru extinderea cu patru luni a programului de asistenţă financiară, iar Guvernul de la Atena a avut termen până luni la miezul nopţii pentru a trimite Comisiei o listă de măsuri pentru reformarea economiei, fără de care miniştrii Eurogroup au anunţat că nu vor aproba prelungirea acordului.

Lista de reforme a fost transmisă Comisiei cu puţin înainte de expirarea termenului, deşi un reprezentant al guvernului elen afirmase luni seara că planul nu va fi trimis mai devreme de marţi dimineaţă.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO