Compania aeriană românească Blue Air a depăşit pragul de 5 milioane de pasageri

21 ian 2018 Autor: Alex Ciutacu

Compania aeriană românească Blue Air a înregistrat o creştere cu 70% a numărului de pasageri, înregistrând un total de peste 5 milioane în 2017.

În anul 2015, compania a transportat doar 2 milioane de pasageri.

Creşterea numărului de pasageri s-a bazat pe 104 rute operate regulat şi peste 700 de curse charter, după ce compania a inaugurat 33 noi rute în 2017, în cadrul operaţiunilor de extindere.

În 2017, Blue Air a lansat şi baza de la Constanţa, care a operat 506 zboruri către Roma, Bruxelles, Cluj-Napoca, Iaşi, Oradea, Paris şi Timişoara.

Printre cursele noi care pleacă din România, Blue Air a lansat rute de la Iaşi – spre Torino, Valencia sau Munchen, de la Cluj-Napoca – spre Londra şi Larnaca, şi de la Bucureşti – spre Tel Aviv, Copenhaga şi Helsinki.

Blue Air îşi propune să devină primul operator din România de avioane Boeing 737 MAX, după ce a comandat 12 aeronave, care vor intra în flota companiei începând din vara anului 2019, potrivit comunicatului de presă trimis de companie.

„Dacă în anul 2017 ne-am concentrat pe investiţie puternică în flotă, în 2018 ne vom axa pe consolidarea companiei pe plan intern şi extern”, a transmis Gheorghe Răcaru, Directorul General al Blue Air.

 

 
Cuvinte cheie:
blue air
, pasageri
, companie aeriana
, prag
, inregistrare
Vizualizari:
Printeaza
zf.ro
Abonează-te la Închide