ZF 24

Compania braşoveană Vectra Service începe construcţia pistei aeroportului Braşov - Ghimbav

Compania braşoveană Vectra Service începe construcţia...
16.04.2013, 19:02 1789

Lucrările de construcţii pentru pista aeroportului Braşov -Ghimbav vor demara săptămâna viitoare în condiţiile în care au fost obţinute toate avizele şi autorizaţiile necesare, potrivit informaţiilor Consiliului Judeţean Braşov. Lucrările vor fi executate de compania braşoveană Vectra Service, controlată de omul de afaceri local Marcel Butuza, pentru circa 12,8 mil. euro, plus TVA.

Pista aeroportului va avea o lungime de 2.850 de metri şi o lăţime de 45 de metri. Compania Vectra Service a realizat în 2011 afaceri de circa 281 mil. lei (66,4 mil. euro), un profit net de aproape 6,4 mil. lei (1,5 mil. euro), cu un număr mediu de 1.119 angajaţi, conform site-ului Finanţelor. Constructorul a mai câştigat şi contractul de execuţie a variantei de ocolire a municipiului Braşov pentru circa 97,6 milioane de lei (22,2 mil. euro), contractul fiind atribuit în luna februarie a anului trecut.

Mai mult, Vectra Service a construit şi centurile ocolitoare din municipiile Timişoara şi Sibiu. În ceea ce priveşte evoluţia proiectului Braşov - Ghimbav, CJ Braşov caută un investitor privat pentru construcţia terminalului viitorului aeroport. Proiectul aeroportului din Braşov, estimat iniţial la 100 de milioane de euro, a fost regândit la dimensiuni mai mici.  

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO