ZF 24

Companiile europene continua sa angajeze, in pofida unei potentiale recesiuni economice

23.01.2008, 13:46 18

Companiile europene continua sa faca angajari, cu toate ca au devenit mai precaute, ca urmare a riscului mai ridicat privind incetinirea cresterii economice, potrivit Manpower, cea mai mare firma de servicii in domeniul fortei de munca la nivel mondial, transmite Reuters.

O reducere a numarului de angajari a avut loc in sectoare precum cel al serviciilor financiare, care au fost printre cele mai afectate de criza de pe piata creditelor, declansata anul trecut in Statele Unite, a declarat Barbara Beck, presedinte al Manpower pe zona Europa, Orientul Mijlociu si Africa.

Problemele de pe piata imobiliara americana si reevaluarea in scadere a investitiilor in ipoteci cu grad ridicat de risc au provocat temeri ca Statele Unite ar putea intra in recesiune, cu efect negativ asupra economiei mondiale.

Totusi, un sondaj efectuat la nivel mondial de Manpower, pentru primul trimestru al anului, releva o crestere a numarului de angajari. Cei mai optimisti sunt angajatorii din Franta, Italia si Olanda.

Mai multe stiri pe www.mediafax.ro

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO