ZF 24

Companiile europene si-au redus consumul de gaze importat de la Gazprom cu 7%

26.10.2009, 10:05 22

Principalii importatori europeni de gaze naturale rusesti aucumparat in acest an de la grupul Gazprom cu circa 7% mai putinegaze naturale decat prevad contractele pe termen lung, ceea ce arputea inrautati relatiile cu autoritatile de la Moscova, potrivitWall Street Journal.

Astfel, principalii clienti europeni ai Gazprom, afectati decererea slaba si de rezervele ridicate de combustibili ieftini, auimportat o cantitate de gaze naturale cu zece milioane de metricubi mai mica decat este prevazut in contractele pe termen lung, adeclarat o sursa apropiata grupului rus.

In ciuda scaderii consumului, Gazprom va insista ca importatoriisa plateasca gazele naturale nelivrate, evaluate la aproximativ 2,5miliarde de dolari.

Criza financiara si recesiunea au influentat negativ cerereapentru gaze naturale din Europa. In acelasi timp, stocurile auurcat, sustinute de exploatarea unor noi zacaminte din America deNord si de noi proiecte de lichefiere a gazelor.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO