ZF 24

Companiile mici ar putea fi scutite de adoptarea standardelor internationale de contabilitate

23.03.2009, 10:53 21

Peste 80% din companiile mici ar putea fi scutite de adoptarea standardelor internationale de contabilitate (IFRS), spune Nigel Sleigh-Johnson, Directorul Diviziei de Raportare Financiara din Cadrul Corpului Expertilor Contabili din Marea Britanie si membru al Federatiei Europene a Expertilor Contabili, in cadrul conferintei “Standarde de raportare actuale: De ce IFRS”, organizata de Ziarul Financiar in colaborare cu Oracle.

In prezent, marile companii din Romania raporteaza atat dupa standardele romanesti de contabilitate (RAS), cat si dupa standardele internationale de contabilitate (IFRS), urmand ca in viitor autoritatile sa impuna raportarile internationale.

“Vor exista unele companii care vor crede ca este un sistem mult prea complicat, desi beneficiile raportarii internationale se vor vedea si la nivelul companiilor mici. Vom vedea microintreprinderi care vor fi scutite de raportarile internationale, dar asta depinde de reglementarile nationale”, spune Nigel Sleigh-Johnson.

Acesta a explicat ca urmeaza sa fie introdus un nou sistem de raportare internationala dedicat companiilor de mici dimensiuni, un “IFRS simplificat”, un “mic IFRS”, astfel incat companiile de talie mica sa nu fie nevoite sa implementeze actuala forma a IFRS.

Standardele internationale permit o mai buna transparenta si comparabilitate, a mai spus Nigel Sleigh-Johnson.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO