ZF 24

Companiile nu sunt pregătite cu documente când fac restructurări. „Salariaţii au câştigat 70% din procesele pe care le-au avut cu angajatorii“

Autor: Cătălina Butan

19.05.2014, 00:00 453
În ultimii ani numărul proceselor între salariaţi şi angajatori a crescut semnificativ, iar cea mai mare parte din acestea sunt câştigate de către angajaţi. 70% din procesele desfăşurate la Tribunalul Bucureşti între cele două părţi au fost câştigate de către angajaţi, a spus la ZF Live Monica Spiteri, director de dezvoltare la Smartree România, furnizor de servicii pentru departamentele de HR ale companiilor.
 
„70% dintre procesele intentate la Tribunalul Bucureşti, mă refer şi la Ilfov, sunt câştigate în continuare de angajaţi. Companiile nu s-au acoperit fie prin pregătirea unor fişe de post bine reglementate, cu criterii de performanţă aferente fiecărei sarcini şi responsabilităţi, fie nu au fost întocmite toate documentele necesare concedierilor. Foarte multe restruc­turări din perioada de criză nu au fost însoţite de documente“, a spus Spiteri. Smartree a realizat în parteneriat cu ZF cursurile de administrare a resurselor umane, „Ghid pentru administrarea de personal“ şi „Prin­ci­piul calculului salarial“, disponibile pe platforma online zfelearning.
 
„Cursurile reprezintă o incursiune practică în această junglă complexă de reglementări în legislaţia muncii, iar la sfârşitul acestor cursuri poţi învăţa cum să calculezi corect un salariu, cum să eviţi amenzile de la autorităţi şi ce prevederi şi clauze trebuie să pui în contractele de muncă, de ce trebuie să ţii cont atunci când ai un departament de resurse umane“, a spus Spiteri.
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO