ZF 24

Companiile petroliere cer facilitati fiscale pentru productia de biocarburanti

20.09.2006, 10:48 15

Companiile petroliere Petrom, Rompetrol si Lukoil au propus Ministerului Economiei si Comertului (MEC) introducerea unor facilitati fiscale pentru productia de biocarburanti, aratandu-si disponibilitatea de a investi in capacitati de rafinare in acest sens, potrivit unui comunicat al ministerului, emis astazi.
Un grup de lucru, format din specialisti ai MEC si ai celor trei companii, va elabora, in perioada urmatoare, propuneri concrete pentru aplicarea mai eficienta a directivelor europene care promoveaza producerea si consumul de biocarburanti.
Reprezentantii celor trei companii i-au propus ieri ministrului Codrut Seres in cadrul unei intalniri, cateva masuri pentru introducerea si promovarea consumului biocarburantilor pe piata romaneasca: introducerea treptata in consum a biocarburantilor, in conformitate cu un calendar de crestere a productiei interne; facilitati fiscale pentru producatorii de biocarburanti; permisiunea de a produce mai multe tipuri de biocarburanti si neimpunerea unei proportii fixe de biocarburant in carburantul conventional.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO