ZF 24

Compensatiile aduse deponentilor Icesave vor costa Marea Britanie 800 milioane lire sterline

06.11.2008, 20:19 17

Cancelarul Alistair Darling a anuntat astazi ca Trezoreria Marii Britanii va oferi 800 milioane lire sterline pentru a compensa cei 240.000 de deponenti britanici la banca islandeza Icesave, informeaza Times Online.

Banca Angliei va imprumuta Financial Services Compensation Scheme (FSCS) cu 800 milioane lire sterline, FSCS urmand sa trimita emailuri clientilor Icesave cu detalii privind metoda de recuperare a banilor. In mod normal clientii bancilor britanice au garantate depozite de pana la 50.000 de lire sterline, dar in aceasta privinta ministrul finantelor a promis ca toate depozitele vor fi returnate.

Deponenti Icesave s-au aflat in incapacitatea de a-si accesa fondurile dupa ce banca-mama Landsbanki a intrat in administrarea guvernului Islandei ca urmare a problemelor cu care aceasta s-a confruntat.

Trezoreria britanica spera sa isi recupereze banii in urma negocierilor cu guvernul islandez, guvernul amenintand ca va da in judecata autoritatile Islandei daca acestea nu isi respecta obligatiile fata de deponentii britanici.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO