ZF 24

Complexul energetic Turceni a ofertat cu prioritate energie unor firme private fata de alti clienti

27.05.2007, 13:44 16

Complexul energetic Turceni a ofertat cu prioritate cantitati de electricitate firmelor Energy Holding, Green Energy, Euro-PEC si Beny Alex, furnizate la preturi avantajoase in raport cu alti clienti, si a incredintat direct contracte unor societati care nu au respectat intelegerile anterioare.
Neregulile, descoperite de Departamentul de Control al Guvernului, condus de secretarul de stat Emanoil Negut, si verificate in prezent de Directia Nationala Anticoruptie, indica faptul ca, in intervalul 2004-2006, complexul energetic Turceni si-a asumat obligatii contractuale de vanzare fata de cele patru firme pentru perioade cuprinse intre doi si trei ani, furnizand la preturi avantajoase energie obtinuta de la Hidroelectrica, au declarat surse din cadrul DNA.
Contractul de cumparare de energie de la Hidroelectrica a fost incheiat pentru o perioada de un an, cu posibilitate de prelungire. Astfel, in cazul in care Hidroelectrica nu ar mai fi prelungit durata contractuala, in aceleasi termene si conditii, complexul energetic Turceni ar fi fost obligat sa onoreze din productie proprie cantitatile anuale de energie stabilite prin contractele cu cei patru beneficiari.
Prin incheierea si derularea contractului cu Hidroelectrica in vederea indeplinirii obligatiilor contractuale asumate fata de Green Energy, Energy Holding, Euro-PEC si Beny Alex nu au fost respectate prevederile Legii energiei electrice privind ofertarea in conditii nediscriminatorii, si ale Legii concurentei, au afirmat sursele. Mediafax

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO