ZF 24

Concurenţa a aprobat comercializarea unor medicamente ale Astra Zeneca de către Recordati SpA în România

Concurenţa a aprobat comercializarea unor medicamente...

Autor: Roxana Rosu

19.07.2017, 12:25 251

Consiliul Concurenţei a autorizat preluarea de către Recordati SpA a unor active şi drepturi aparţinând Astra Zeneca AB în legătură cu comercializarea Betaloc şi Betaloc ZOK în România.

Obiectul operaţiunii de concentrare economică este reprezentat de active şi drepturi exclusive legate de comercializarea a trei produse farmaceutice pentru boli cardiovasculare, respectiv Betaloc, Betaloc ZOK şi Logimax (acesta nu este comercializat în România) pe teritoriul anumitor ţări europene şi în Israel.

Recordati S.p.A este o companie farmaceutică, activă în domeniul cercetării, fabricării şi comercializării de produse farmaceutice şi substanţe farmaceutice active. Aceasta este şi compania mamă a grupului farmaceutic internaţional Recordati.

Autoritatea de concurenţă a evaluat operaţiunea din punctul de vedere al compatibilităţii acesteia cu un mediu concurenţial normal, respectiv al posibilelor efecte anticoncurenţiale şi a ajuns la concluzia că nu ridică obstacole semnificative în calea concurenţei efective pe piaţa naţională sau pe o parte a acesteia.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO