ZF 24

Concurenta ancheteaza posibile intelegeri intre producatorii de medicamente si distribuitori

11.09.2009, 11:50 28

Consiliul Concurentei a declansat patru investigatii privind oposibila incalcare a regulilor de concurenta pe piata distributieiangro de medicamente, prin intelegeri intre producatori sidistribuitori, facand inspectii inopinate la companiile Bayer SRL(din grupul Bayer, importator al produselor Bayer Consumer Care),Baxter AG (din grupul Baxter Elvetia), BelupoPharmaceutical&Cosmetics (care comercializeaza medicamentedestinate sistemului cardiovascular si bolilor de piele, a douacompanie farmaceutica din Croatia), respectiv Sintofarm, producatorroman care realizeaza medicamente generice destinate sistemuluinervos central si sistemului musculo-scheletic.

Investigatiile au fost initiate din oficiu.

"Sectorul farmaceutic este un domeniu prioritar pentru ConsiliulConcurentei, avand in vedere disfuctionalitatile existente. Deaceea, vom interveni de cate ori va fi necesar pentru restabilireaconcurentei pe aceasta piata, astfel incat toata lumea sa aibaacces la medicamente la preturi competitive", a declaratpresedintele autoritatii de reglementare, Bogdan Chiritoiu.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO