ZF 24

Condimente aromate care vor domina în 2015

Condimente aromate care vor domina în 2015

Autor: Beatrice Osanu

26.01.2015, 16:28 451

Ne plictisim repede. Chiar şi în bucătărie. Şi nu ne temem să experimentăm.

Culinar e simplu, pentru că astăzi călătorim mult, cumpărăm mult şi accesăm mult conţinut on line delicios sub sigla “uşor de preparat la tine acasă”.

Supermarketul e un fel de Babel alimentar aşa că putem să liniştiţi aplecăm papilele la trendurile care vor domina lumea aromelor în 2015.

Noi nu avem statistici culinare prea avansate, însă dacă aruncăm o privire asupra celor americane, descoperim că jumătate dintre aceştia sunt deschişi experimentelor culinare, iar 82 la sută sunt dispuşi să încerce noi arome.

Iar experţii lor ne semnalează care sunt aromele şi combinaţiile de ingrediente după care se va da în vânt piaţa. 

Să nu spuneţi că se întâmplă numai acolo la ei din moment ce marile magazine de la noi adăpostesc generoase legume şi fructe din America de Sud, delicatese europene, sosuri exotice din îndepărtata Asie şi peşti oceanici de strecurat în preparate care ar face ziua mai gustoasă oricărui pământean. Aşadar, în 2015 se vor purta următoarele arome!

Dulce, dar iute

Mulţi români au depăşit stadiul culinar “mâncare tradiţională”. Îl adoră încă, dar nu ratează ocazia de a încerca mai mult decât sarmale şi ciorbă. Lor şi amatorilor de gusturi extreme le spunem că la mare modă va fi mâncarea thailandeză. Sosul sriracha din ardei iute va deveni extrem de popular, fiind vârful de lance al gustului “dulce-picant”. Acestui sos i se alătură ciocolata fierbinte mexicană şi margarita cu ardei iute.

Citiţi articolul integral pe www.csid.ro

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO