ZF 24

Conferinţa Sportul, calea spre o viaţă mai bună

Conferinţa Sportul, calea spre o viaţă mai bună

Autor: Ziarul Financiar

24.04.2019, 17:31 226

Când suntem elevi sau studenti, orele de sport sunt parte din activitatea şcolară – macar doua ore pe saptamana. La birou sau in fabrica, sportul nu mai este obligatoriu.

„Nu am timp” sau „sunt prea obosit” sunt cel mai frecvent întâlnite argumente ale angajaţilor care vor să motiveze, într-un fel, lipsa exerciţiului fizic. Consecinţa? Senzaţia de oboseală resimţită şi mai puternic, dezorganizare, lipsa motivaţiei şi, în final, scăderea performanţei profesionale.

O parte dintre angajatori au înţeles importanţa sportului pentru angajaţi şi au început să ofere beneficii legate de mişcare, fie că e vorba de discounturi la abonamentele la sală, amenajarea unor mese de ping pong in birouri, organizarea unor maratoane/ a unor meciuri de fotbal pentru corporatişti sau teambuildinguri care implică activitatea fizică a angajaţilor.

Cu toate acestea, românii fac mai puţin sport decât majoritatea europenilor, în ciuda faptului că businessurile centrelor de fitness din marile oraşe au început să crească accelerat în ultimii ani.

Dar preocuparea noilor generaţii de angajaţi pentru un echilibru mai bun între viaţa personală şi cea profesională şi dorinţa de a trăi mai sănătos incep sa conteze.

Ziarul Financiar si World Class Romania organizează o dezbatere privind potenţialul de dezvoltare a industriei de wellness si aduce la aceeaşi masă reprezentanţi ai centrelor de fitness, angajatori şi furnizori de beneficii legate de sport pentru a vedea ce tendinţe şi planuri au angajatorii în următorii ani pentru a avea angajaţi mai performanţi şi mai motivaţi.


Înregistraţi-vă la eveniment aici

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO