ZF 24

Conferinţa ZF/BT Hello, Iaşi! Producătorul de bere artizanală Capra Noastră din Iaşi a început să exporte pe patru pieţe. „Dacă intri pe piaţa din Belgia, intri şi pe alte pieţe. Dacă te văd oamenii acolo, înseamnă că ai un produs bun.“

Ionel Păsărică, fondator şi acţionar majoritar Capra Noastră:

Transportăm marfă numai pe cale rutieră şi atunci şi eu am o problemă din cauza lipsei unor autostrăzi care să lege Iaşiul de cele mai importante oraşe din ţară. Preţul pe km mă afectează foarte mult şi atunci sunt mai puţin competitiv decât o berărie din Cluj de exemplu, care alocă 6-7% din buget pentru logistică. Eu aloc aproape 10% din buget.

Ionel Păsărică, fondator şi acţionar majoritar Capra Noastră: Transportăm marfă numai pe cale rutieră şi atunci şi eu am o problemă din cauza lipsei unor autostrăzi care să lege Iaşiul de cele mai importante oraşe din ţară. Preţul pe km mă afectează foarte mult şi atunci sunt mai puţin competitiv decât o berărie din Cluj de exemplu, care alocă 6-7% din buget pentru logistică. Eu aloc aproape 10% din buget.

Autor: Mădălina Dediu Panaete

21.06.2019, 15:45 433

Ionel Păsărică, proprietarul produ­cătorului de bere Capra Noastră din Iaşi, spune că din ianuarie microberăria a început să livreze bere şi în Belgia, Italia, Franţa şi Japonia. Capra Noastră este un business deschis în urmă cu doi ani de către Ionel Păsărică împreună cu trei antreprenori belgieni.

„Toţi din industria berii se concentrează pe Belgia pentru odată ce intri pe piaţa din Belgia, intri şi pe alte pieţe mai uşor. Dacă te văd oamenii acolo, înseamnă că ai un produs bun. Într-adevăr, am avut şi ajutor din partea partenerilor belgieni“, a spus Ionel Păsărică în cadrul conferinţei Hello, Iaşi!, organizată de ZF cu sprijinul Băncii Transilvania.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO