ZF 24

Conpet convoacă acţionarii pentru a alege noul CA

Conpet convoacă acţionarii pentru a alege noul CA

Autor: Roxana Pricop

22.10.2013, 18:58 325

Conpet Ploieşti (COTE), companie care operează sistemul naţional de transport al ţiţeiului şi derivatelor din petrol, a convocat acţionarii în Adunare Generală pe 27 noiembrie pentru a alege noii membri ai Consiliului de Administraţie în conformitate cu prevederile Ordonanţei de Urgenţă 109/2011 a guvernanţei corporative.

În prezent, consiliul de administraţie al Conpet este format din şapte membri: Liviu Ilaşi, care deţine şi funcţia de director general, Cristiana Chiriac, preşedintele CA, Adrian Lupu, Adrian Moldovan, Darius Meşca, Georgeta Gealăp şi Radu Bugică. Data limită până la care se pot depune candidaturi pentru CA este 11 noiembrie.

Acţionarii Conpet sunt Ministerul Economiei cu 58,7% din capital, Fondul Proprietatea cu 29,7% din capital, restul de acţiuni fiind deţinut de investitorii de pe bursă. La începutul lunii septembrie, compania s-a transferat de pe piaţa RASDAQ pe piaţa reglementată a BVB, la categoria I-a. În şedinţa de ieri, acţiunile COTE au stagnat la un preţ de 40 lei, referinţă la care capitalizarea bursieră a companiei este de 346,3 milioane de lei.

Articol publicat în ediţia tipărită a Ziarului Financiar din data de 23.10.2013

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO