ZF 24

Conpet Ploieşti este candidată pentru includerea în indicii BET si BET-TR

Conpet Ploieşti este candidată pentru includerea în...

Autor: Liviu Popescu

06.10.2016, 09:22 568
Conpet Ploieşti, cu capitalizare 659 milioane lei, este inclusă pe lista watchlist pentru BET si BET-TR (lista de companii eligibile) pentru noile modalităţi de calcul al indicilor.
 
Companiile vor rămâne pe listă minimum 6 luni până la decizia cu privire la includerea în indici sau actualizarea listei. 
 
Lista va ramâne în vigoare până la şedinţa comisiei indicilor din martie 2017 când compania va fi reanalizată şi se va lua o decizie cu privire la componenta listei şi a indicilor.  Indicele BET şi indicele BET-TR, reprezentativi pentru BVB, vor avea o componentă variabilă, faţă de una fixă de 10 companii în prezent, iar numărul minim de companii va fi 10 şi maximul de 15 companii.
 
Consiliul Bursei a aprobat miercuri modificarea manualelor indicilor BVB. Astfel, la fiecare şedinţă se va decide numărul de companii, cât şi includerea, acestora care se va face doar după ce astea vor fi introduse pe Watchlist (listă de companii eligibile).
 
Indicele de referinţă BET urmăreşte cele mai lichide zece com­panii listate pe bursă. În componenţa acestuia se află Fondul Proprietatea, Petrom, Transgaz, Trans­­electrica, Romgaz, Nuclear­electrica, Electrica, Banca Transil­vania, BRD SocGen şi Bursa de Valori Bucureşti.
 
Bursa a adus pe piaţă indicele BET-TR în septembrie 2014, care include dividendele aprobate ale companiilor incluse în indice.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO