Conpet spune că Lukoil ar putea să suplimenteze din august cantităţile de ţiţei transportate

8 mai 2014 Autor: Adrian Cojocar

Vezi galeria foto Liviu Ilaşi, directorul general al Conpet: Lukoil ne-a făcut o surpriză şi ne-a adus o creşterea a volumelor în primul trimestru. Sperăm să continue cererea. Politica pe care o ducem în continuare este aceea de a nu crea o presiune prea mare pe clienţi prin tarife

Conducerea transporta­toru­lui de ţiţei Conpet Ploieşti (COTE), companie con­tro­lată de stat, spune că începând cu luna august se întrevede o majorare cu circa 500.000 de tone pe an a importurilor de ţiţei ale Luk­oil şi implicit a cantităţilor transpor­tate de Conpet, ca urmare a finalizării lu­crărilor de revizie la rafinăria Petro­brazi a Petrom, fapt ce ar influenţa po­zitiv afacerile şi rezultatele companiei.

„Ultimele semnale cu grad mare de certitudine sunt că Petrom va prelucra întreaga producţie de la Petrobrazi după finalizarea lucrărilor de revizie la sfârşitul lunii iulie şi nu va mai vinde nicio tonă către Lukoil, care va trebui astfel să importe întreaga cantitate de ţiţei, de 2,3 milioane de tone“, spune Gheorghe Ionescu, directorul de producţie al Conpet.

Anul trecut Conpet a transportat în total 5,9 milioane de tone de ţiţei, ga­zolină şi condensat, din care 1,8 mil. tone reprezintă ţiţei importat pentru ruşii de la Lukoil, care deţin o rafinărie la Ploieşti.

În primul trimestru din acest an Conpet a transportat un volum aproape dublu de ţiţei pentru Lukoil faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut, respectiv 531.000 de tone.

Continuarea pe ZFCorporate

ZF Corporate este serviciul de business intelligence al Ziarului Financiar. Pentru a putea avea acces la informatii trebuie să vă abonaţi la ZF Corporate sau la unul din cele 12 fluxuri ale sale, profilate pe sectoare de activitate (Bănci, Retail, Agricultură, Energie şi altele) - vezi prezentarea video a ZFCorporate. Detalii de abonare la ZF Corporate: Alexandru Matei (tel. fix: 0318.256.286) sau trimiteţi un email cu datele dumneavoastră de contact prin care solicitaţi informaţii şi abonare la adresa alexandru.matei@zf.ro. Veţi fi contactat în maximum o oră.

Articol publicat în ediţia tipărită a Ziarului Financiar din data de 08.05.2014

 
Cuvinte cheie:
conpet
, petrol
, transport
, august
, lukoil
Vizualizari:
Printeaza
zf.ro
Abonează-te la Închide