ZF 24

Consiliul Concurenţei a aprobat preluarea spitalului Ponderas de către Regina Maria

Consiliul Concurenţei a aprobat preluarea spitalului...

Autor: Roxana Rosu

22.06.2016, 14:50 572

Consiliul Concurenţei a autorizat concentrarea economică prin care Centrul Medical Unirea SRL  preia controlul asupra Delta Health Care SRL şi asupra Delta Health Trade SRL , apreciind că tranzacţia nu ridică obstacole semnificative în calea concurenţei efective pe piaţa romȃnească sau pe o parte substanţială a acesteia, în special prin crearea sau consolidarea unei poziţii dominante.

CMU deţine controlul asupra Euroclinic Hospital SA şi asupra Regina Maria - Banca Centrală de Celule Stem SA  (împreună Grupul Regina Maria). 

Grupul Regina Maria operează 4 spitale în Bucureşti (Spitalul Băneasa şi Spitalul Euroclinic, acesta din urmă fiind operat de societatea Euroclinic Hospital SA), Braşov şi Bacău, 25 de policlinici proprii în Bucureşti, Bacău, Braşov, Cluj-Napoca, Constanţa, Craiova, Iaşi, Piteşti şi Timişoara. De asemenea, grupul deţine 13 laboratoare medicale, 8 centre de imagistică şi o bancă de celule stem.

Delta Health Care operează spitalul Ponderas din Bucureşti, iar Delta Health Trade este prezentă pe piaţa serviciilor de închiriere din Bucureşti.

Reţeaua Regina Maria, deţinută de fondul de investiţii Mid Europa Partners, a preluat în luna martie spitalul Ponderas, un business antreprenorial controlat de medicul chirurg Cătălin Copăescu

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO