ZF 24

Consiliul Concurenţei a autorizat preluarea Depaco şi Cortina WTB SRL de către Teraplast şi Dragoş Irimescu

Consiliul Concurenţei a autorizat preluarea Depaco şi...

Autor: Roxana Rosu

08.06.2017, 11:47 255

Consiliul Concurenţei a autorizat preluarea Depaco şi Cortina WTB SRL de către Teraplast şi Dragoş Irimescu, acesta fiind asociat în cele două firme.

La începutul lunii martie, Teraplast a anunţat achiziţia a 50% din tot ce înseamnă producătorul de ţiglă metalică Depaco, inclusiv active, adică fabricile din Băicoi (Prahova) şi Podari (Dolj). Teraplast SA are ca obiect principal de activitate fabricarea plăcilor, foliilor, tuburilor şi profilelor din material plastic.

Activitatea societăţilor membre ale Grupului Teraplast este structurată pe mai multe paliere: producţia şi comercializarea de produse de tâmplărie termoizolante, producţia şi comercializarea de panouri tip sandwich cu spumă poliuretanică şi structuri zincate, producţia şi comercializarea tuburilor din PVC, PE şi PP, producţia şi comercializarea profilelor de tâmplărie, precum şi producţia şi comercializarea granulelor PVC.

Companiile Depaco şi Cortina WTB activează în domeniul producţiei şi comercializării sistemelor de învelitori din ţiglă metalică, comercializării sistemelor de drenaj a apei pluviale (jgheaburi, burlane, accesorii pentru aceste sisteme) şi a tablei metalice.

Dragoş Irimescu desfăşoară activităţi economice prin societăţile Depaco SRL, Cortina WTB SRL şi Polnebo SRL, la care este asociat.

Potrivit Consiliului Concurentei, operaţiunea analizată nu ridică obstacole semnificative în calea concurenţei efective pe piaţa romȃnească sau pe o parte substanţială a acesteia, în special prin crearea sau consolidarea unei poziţii dominante.

Teraplast spunea că valoarea tranzacţiei cu Depaco nu depăşeşte pragul de 10% din cifra de afaceri aferentă ultimelor situaţii financiare anuale ale Teraplast SA. La o cifră de afaceri de 257 de mil. lei anul trecut a companiei Teraplast, parte a grupului Teraplast, înseamnă că valoarea maximă a tranzacţiei ar putea fi de 26 de milioane de lei (5,8 mil. euro), pe baza calculelor făcute de ZF. Anul trecut, Depaco a avut 130 de mil. lei cifră de afaceri (28,9 mil. euro), iar TeraPlast vrea ca într-un an să ajungă la 56 de mil. euro, adică aproape o dublare.

Conform datelor furnizate de Bursa de Valori Bucureşti, Teraplast este deţinută de omul de afaceri Dorel Goia, cu o participaţie de 46,77%, în timp ce compania KJK FUND II cu sediul în Luxemburg deţine 10%, restul acţiunilor fiind împărţite de ceilalţi investitori de pe piaţa de capital de la Bucureşti.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO