ZF 24

Constructorul portughez de drumuri Pragosa speră la o cifră de afaceri de 10 mil. euro în acest an după investiţii de 20 mil. euro în România

Mário Sousa, CEO-ul Pragosa România: România a fost pri­ma piaţă în afara Portugaliei unde Pragosa a decis să se ex­tin­dă, datorită apropierii culturale şi a po­ziţiei geografice a ţării.

Mário Sousa, CEO-ul Pragosa România: România a fost pri­ma piaţă în afara Portugaliei unde Pragosa a decis să se ex­tin­dă, datorită apropierii culturale şi a po­ziţiei geografice a ţării.

Autor: Luiza Chiroiu

28.06.2015, 11:00 1617

Din 2007, de când a intrat pe piaţa din România, constructorul portughez de drumuri Pragosa a investit 20 milioane euro în afacerile locale, iar pentru acest an ţinteşte vânzări de 10 milioane euro.

„Principalii clienţi ai Pragosa Ro­mânia sunt autorităţile publice din jude­ţele Prahova, Dâmboviţa şi Ilfov, precum şi o serie de clienţi firme pri­vate“, a explicat pentru ZF Mário Sousa, CEO al Pragosa România.

În urma semnării mai multor contracte mai ales cu autorităţi publice locale, anul trecut grupul portughez a realizat în România o cifră de afaceri netă de 25 milioane lei (5,6 milioane euro), potrivit datelor de la Ministerul de Finanţe.

Firma portugheză a intrat pe piaţa românească în urmă cu opt ani şi s-a axat pe construcţiile de drumuri, însă îşi propune să-şi extindă activi­tatea şi în domeniul con­struc­ţiilor civile şi de re­ţele de alimentare cu apă, de canali­zare şi de tratare a apelor uzate.

România a fost pri­ma piaţă în afara Por­tugaliei unde Pra­gosa a decis să se ex­tin­dă, datorită apro­pierii culturale şi po­ziţiei geografice a ţării. Faptul că România a de­venit la 1 ianuarie 2007 membră a Uniu­nii Europene a contribuit, de asemenea, la alegerea portughezilor de a intra pe pia­ţa locală, afirmă Sousa. Ulterior, Pragosa a intrat şi pe piaţa din Mozambic.

Necunoaşterea limbii române şi recrutarea de personal califi­cat au fost cele mai mari proble­me întâmpinate de grupul portughez la venirea în Ro­mânia.

Cu 100 de an­ga­jaţi şi după in­ves­tiţii de 20 mi­lioa­ne euro, Pragosa îşi pro­­pune acum să ajun­gă la o cifră de afa­ceri de 10 milioane euro.

Pragosa conduce şi ope­raţiuni în sectorul de producţie de ciment, beton şi agregate în judeţul Prahova.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO