ZF 24

Continental a finalizat o investiţie de 40 de milioane de euro la Ghimbav

Continental a finalizat o investiţie de 40 de milioane...

Autor: Mihaela Gradinaru

01.10.2013, 20:15 467

Concernul german Continental a inaugurat ieri în Parcul Industrial Ghimbav-Braşov o fabrică de pompe de alimentare cu combustibil pentru autoturisme, după o investiţie de 40 milioane de euro, unitatea urmând să aibă la sfârşitul anului circa 500 de angajaţi.

„Din moment ce Braşov este principala noastră unitate de producţie din Europa, se va lucra îndeaproape cu Dortmund şi Bebra. Dortmund este centrul nostru de competenţă la nivel mondial pentru dezvoltarea de noi tehnologii şi procese de producţie de unităţi de alimentare cu combustibil, în timp ce Bebra este centrul nostru de competenţă pentru pompe de combustibil. Noua fabrică va fi prima unitate integrată a unităţii Fuel Supply în Europa“, a declarat Markus Distelhoff, directorul unităţii comerciale Fuel Supply.

Continental a investit în România până la sfârşitul anului trecut peste 700 de milioane de euro, având în prezent circa 12.000 de angajaţi pe plan local. Grupul deţine în România şapte unităţi de producţie şi trei centre de cercetare şi de dezvoltare, la Timişoara, Sibiu, Carei, Nădab, Braşov şi Iaşi.

Acest articol a apărut în ediţia tipărită a Ziarului Financiar din data de 02.10.2013

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO