ZF 24

Continental angajează încă 1.500 de oameni. Jumătate vor fi ingineri pentru un centru de cercetare de la Sibiu

Continental angajează încă 1.500 de oameni. Jumătate vor fi ingineri pentru un centru de cercetare de la Sibiu

Continental a început operaţiunile de la Sibiu în urmă cu zece ani, iar în prezent grupul are în zona industrială a oraşului circa 2.800 de angajaţi

Autor: Bogdan Alecu

26.05.2014, 00:08 6107

Grupul german Continental, care după investiţii de 830 mil. euro a ajuns să deţină în România şapte fabrici de componente auto şi trei centre de dezvoltare cu un total de circa 13.000 de angajaţi, a majorat numărul salariaţilor care vor fi recrutaţi anul acesta de la 1.000 la 1.500, iar aproximativ jumătate dintre aceştia vor merge către noul centru de cercetare şi dezvoltare al companiei de la Sibiu.

„Continental Sibiu va fi cel mai mare angajator din regiune. La nivel de Sibiu vom ajunge în perioada următoare la peste 4.000 de angajaţi faţă de 2.800 în prezent. Dintre aceştia 1.500 vor fi ingineri, inclusiv cei 800 deja existenţi“, a spus Lăcrămioara Dărăban, manager resurse umane în cadrul Continental Automotive Systems Sibiu.

În zece ani, divizia de la Sibiu a companiei a crescut de la 30 la 2.800 de angajaţi, dintre care 800 sunt ingineri. În acest interval, în zona industrială vest din Sibiu au fost construite patru module de producţie şi un centru de cercetare şi dezvoltare (R&D). Planurile de dezvoltare includ un al cincilea modul care extinde activitatea de R&D şi va include o nouă echipă de producţie pentru Sistemele Avansate de Asistenţă la Condus, care îşi va începe activitatea anul viitor. Continental a început în martie, la Sibiu, construirea unei clădiri cu o suprafaţă de 7.000 mp în care va fi amenajat noul centru R&D.

Proiectul sistemelor de asistenţă a fost demarat încă din 2012 în cadrul centrului R&D din Timişoara. „Cel mai mare procent din oamenii recrutaţi este reprezentat de oamenii pe care noi îi formăm în colaborare cu Universitatea Lucian Blaga din Sibiu. Continental creşte pe baza universităţilor şi a generaţiilor pe care le formează şi mai puţin afectând alte companii din zonă. Jumătate din angajaţi vin din Sibiu şi restul din alte oraşe. Pe de altă parte, majoritatea sunt veniţi deja la studii în Sibiu şi rămân aici. Mai avem mulţi angajaţi veniţi de la universitatea din Iaşi, dar şi din Cluj-Napoca“, a spus Lăcrămioara Dărăban.

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO