ZF 24

Continental România vrea să angajeze 1.500 de oameni în fabricile şi centrele sale de cercetare din România în 2017

Continental România vrea să angajeze 1.500 de oameni...

Autor: Bogdan Alecu

02.05.2017, 15:17 7912

Continental a investit aproximativ 170 de milioane de euro în 2016 în operaţiunile sale din România. Principalele direcţii de investiţii au fost infrastructura, echipamentele şi tehnologiile de ultimă generaţie atât pentru centrele sale de cercetare şi dezvoltare, cât şi pentru locaţiile de producţie.

„Compania a investit 1,2 miliarde de euro în România, în intervalul 1999-2016, în unităţi moderne de producţie, echipamente de ultimă generaţie şi tehnologii inovatoare, precum şi în dezvoltarea competenţelor angajaţilor săi“, a declarat dr. Christian von Albrichsfeld, directorul general al Continental România. Continental fabrică anual în România peste 150 de milioane de produse pentru industria auto. Soluţiile şi produsele de pionierat contribuie semnificativ la conducerea automată şi la mobilitatea în condiţii de siguranţă.

O gamă largă de autoturisme este echipată cu anvelope fabricate în România şi cu produse ContiTech, cum ar fi curelele de transmisie şi sistemul de ventilaţie şi cel de aer condiţionat."Continental are în România peste 5.000 de ingineri. Tehnologiile dezvoltate de specialiştii noştri, alături de produsele fabricate în unităţile noastre, generează o creştere organică. Echipa noastră lucrează la dezvoltarea conducerii automate şi la soluţii pentru sistemele integrate din cadrul maşinii“, a spus dr. Christian von Albrichsfeld.

„1.700 de colegi noi s-au alăturat echipei anul trecut. Continental, ca angajator progresist şi atractiv, va creşte în acest an cu aproximativ 1.500 de persoane. Posturile libere pe care le avem vizează ingineri cu experienţă, specialişti software şi hardware, ingineri mecanici precum şi tineri absolvenţi ai şcolii profesionale  pe care vrem să-i angajăm atât în centrele de cercetare şi dezvoltare, cât şi în fabricile noastre din România“, a declarat Anica Stoica, director de resurse umane Continental România.

Continental a planificat pentru 2017 o investiţie la un nivel comparabil cu cel din anul precedent. Compania va investi în dezvoltarea oamenilor, în infrastructura locaţiilor şi în echipamente de ultimă generaţie.

Continental dezvoltă tehnologii şi servicii inovatoare pentru mobilitatea sustenabilă şi interconectată a oamenilor şi a bunurilor acestora. Compania cu profil tehnologic fondată în 1871 oferă soluţii sigure, eficiente şi accesibile pentru autovehicule, maşini, trafic şi transport. Continental a realizat în 2016 o cifră de afaceri de 40,5 miliarde de euro şi are în prezent peste 227.000 de angajaţi în 56 de ţări.

In perioada 1999-2016, Continental a investit circa 1.2 miliarde euro în activităţile din România. Toate cele cinci divizii Continental sunt reprezentate în România. Continental deţine şapte unităţi de producţie şi patru centre de cercetare şi de dezvoltare în Timişoara, Sibiu, Carei, Nădab, Braşov şi Iaşi. Continental este partener al unui joint-venture în Slatina şi are un centru de distribuţie a anvelopelor în Bucureşti. Continental avea 18.200 de angajaţi la finalul anului 2016 şi îşi va mări echipa cu aproximativ 1.500 noi membri în acest an în România.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO