ZF 24

Continental se aliază cu Daimler pentru şcoli profesionale în România

Continental se aliază cu Daimler pentru şcoli...

Autor: Bogdan Alecu

10.04.2014, 00:07 4594

Giganţii germani Continental şi Daimler, prin diviziile lor din industria automotive, s-au aliat pe piaţa locală în realizarea de programe pentru şcoli profesionale, întrucât contribuţia gu­ver­nelor din ultimii ani este aproape nulă în acest domeniu. Ro­mâ­nia a fost prinsă în situaţia în care nu „produce“ suficientă forţă de muncă specializată în domeniul industrial, în timp ce in­ves­titorii extind investiţiile în unităţile de producţie din România.

„Star Transmission (divizia Daimler care produce cutii de viteze la Sebeş - n.red.) este interesată de o astfel de şcoală profesională în Sibiu şi Alba. Spre exemplu, discuţiile pentru Şcoala Profesională Germană Kronstadt au început în 2011, iar activitatea a demarat în toamna anului 2012. De asemenea, Continental mai susţine o şcoală în Carei şi o alta în Timişoara, în timp ce şcoala din Braşov este susţinută de Clubul Oamenilor de afaceri Germani“, a spus Christian von Albrichsfeld, directorul general Continental Automotive România. Pentru noua investiţie de 300 mil. euro a Daimler la Sebeş, nemţii vor pregăti cei 500 de noi angajaţi în Germania, ceea ce va atrage costuri suplimentare.

Articol publicat în ediţia tipărită a Ziarului Financiar din data de 10.04.2014

ZF Corporate este serviciul specializat de ştiri cu plată al Ziarului Financiar. Pentru a putea citi aceste ştiri trebuie să vă abonaţi la ZF Corporate sau la unul din cele 12 fluxuri ale sale, profilate pe sectoare de activitate (Bănci, Retail, Imobiliare şi altele). Detalii de abonare la ZF Corporate: Alexandru Matei (tel. fix: 0318.256.286, tel. mobil: 0766.606.994) sau trimiteţi un email cu datele dumneavoastră de contact prin care solicitaţi informaţii şi abonare la adresa alexandru.matei@zf.ro sau stefan.paraschiv@m.ro. Veţi fi contactat în maximum o oră.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO