ZF 24

Continua razboiul bloggerilor pesedisti. Mitrea: Suspendarea lui Basescu si indepartarea lui Nastase de la conducerea PSD, greseli majore ale partidului

14.01.2010, 17:52 21

Miron Mitrea, fost ministru in guvernul Nastase si fost secretargeneral al PSD sustine, intr-o postare pe blogul personal, casuspendarea din functie a presedintelui Traian Basescu, in 2007, afost "o eroare majora" a PSD.

Cu doar o zi inainte, fostul premier si presedinte al PSD,Adrian Nastase, sustinea, pe blogul sau, ca una dintre cela maigrave greseli ale PSD din ultimii ani, a fost aceea ca a intrat, in2009, la guvernare alaturi de PD-L.

Pe masura ce congresul la care ar urma sa fie puse la bataiefunctiile de conducere din PSD se apropie pesedistii cu ambitii isiintensifica campania interna.

Mircea Geoana doreste sa-si conserve pozitia de presedinte alPSD,Cristian Diaconescu spune ca nu s-ar da in laturi sa ataceaceasta pozitie, Miron Mitrea sustine ca l-ar sprijini peDiaconescu, iar, daca acesta nu candideaza la prima pozitie inpartid, o va face chiar el. Cat despre Adrian Nastase, si elvizeaza sa revina in fruntea partidului, macar pe pozitia depresedinte executiv (care va fi infiintata), daca nu pe cea depresedinte.

Astazi, Mitrea a dat semnalul ca s-ar repozitiona alaturi deNastase. Pe blogul sau el scrie ca o prima eroare a PSD a fostinlaturarea lui Adrian Nastase de la conducerea partidului, in2006, si cedarea conducerii Camerei Deputatilor detinuta deacesta.

El adauga ca actiunea de suspendare a presedintelui si esecul dela referendum au condus la relansarea PD-L si a lui Traian Basescu,care inainte de aceste evenimente se aflau in cea mai grava crizade credibilitate publica.

O a treia greseala a fost, spune Mitrea, gestionarea inabila aguvernarii cu PD-L "precum si acceptarea cu foarte putin timpinainte de iesirea de la guvernare a unor pachete legislativecontroversate au contribuit major la pierderea alegerilorprezidentiale".

Este interesant ca analiza lui Mitrea coincide, in multe puncte,cu viziunea a lui Adrian Nastase privind greselile facute departid, in timp. Ceea ce critica ambii sunt actiuni ale partiduluicare s-au petrecut sub conducerea lui Mircea Geoana.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO