ZF 24

Contracte de 29 mil. euro pentru modernizarea caii ferate Campina-Predeal

09.05.2007, 16:17 21

Doua consortii, formate din companiile Spie Rail (Franta) si ISAF (Romania), respectiv din firmele Ansaldo Segnalmento Ferroviario (Italia) si ISAF, au primit doua contracte, in valoare cumulata de 29 de milioane de euro, pentru modernizarea liniei feroviare Campina-Predeal.
Contractul atribuit consortiului Spie-ISAF vizeaza lucrari la linia de contact si are o valoare de 13,39 milioane de euro. Cel de-al doilea acord se refera la lucrari de semnalizare si telecomunicatii si are o valoare de 15,23 milioane de euro.
In urma realizarii lucrarilor, trenurile de calatori pot atinge o viteza superioara, de 160 de kilometri pe ora, iar cele de marfa, de 120 de kilometri pe ora.
Contractele au fost semnate, astazi, de ministrul Transporturilor, Ludovic Orban, si de reprezentantii Comisiei Europene, care asigura, prin programul ISPA, o cofinantare reprezentand 75% din valoarea proiectelor. Mediafax

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO