ZF 24

Contractul cu firma saudita Al Arrab pentru Electroputere ar putea fi semnat pana la 30 septembrie

Contractul cu firma saudita Al Arrab pentru Electroputere ar putea fi semnat pana la 30 septembrie
14.09.2007, 16:52 17

Negocierile cu firma saudita Al Arrab pentru preluarea companiei Electroputere Craiova ar putea fi finalizate in perioada imediat urmatoare, astfel incat contractul de privatizare sa fie semnat pana la finele lunii septembrie, au declarat astazi agentiei MEDIAFAX surse din AVAS.

"Suntem foarte aproape de finalizarea negocierilor cu firma saudita. Saptamana viitoare ar putea fi aprobat contractul in colegiul director al AVAS", au spus sursele citate.

In luna iunie, AVAS a selectat oferta depusa de Al Arrab pentru privatizarea uzinei de la Craiova. Valoarea totala a tranzactiei, care include plata actiunilor, preluarea datoriilor, investitii si capital de lucru, depaseste cu putin 120 de milioane euro.

Firma Al Arrab va plati statului 2,3 milioane euro pentru pachetul de 62,82% din actiunile Electroputere, va asigura un capital de lucru de 37 milioane euro si va realiza investitii de aproximativ 20 milioane euro. Totodata, firma va prelua si datoriile Electroputere, evaluate la 60,5 - 61 milioane euro.

Mai multe stiri pe site-ul www.mediafax.ro

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO