ZF 24

Contractul de 30 mil. euro de salubrizare a Clujului, o miză puternică în industrie. O contestaţie a competitorilor a scos oferta Supercom, declarată iniţial câştigătoare

Contractul de 30 mil. euro de salubrizare a Clujului, o...

Autor: Laurentiu Cotu

07.05.2014, 00:04 219
Consiliul Naţional de Soluţionare a Contestaţiilor (CNSC) a admis contestaţiile formulate de Compania de Salubritate Bratner Vereş şi Rosal Grup împotriva rezultatului licitaţiei organizate de primăria Cluj-Napoca, prin care compania Supercom din Bucureşti, controlată de omul de afaceri Ilie Ciuclea, a câştigat un contract de peste 137,6 mil. lei (30,5 mil. euro) pentru servicii de salubrizare şi deszăpezire stradală în municipiu.

„În baza documentelor depuse de părţi CNSC admite, în parte, contestaţia formulată de Rosal Grup, numai în ceea ce priveşte cifra medie de afaceri a Supercom, redevenţa ofertată de Supercom pentru ambele loturi, respectiv redevenţa ofertată de Compania de Salubritate Bratner Veres pentru lotul 2“, se arată într-o decizie a Consiliului Naţional de Soluţionare a Contestaţiilor (CNSC) pu­blicată pe pagina web a instituţiei. Compania Rosal Grup, una dintre companiile care au pierdut licitaţia de salubrizare de la Cluj, a contestat faptul că Supercom nu a respectat condiţiile impuse de caietul de sarcini, în ceea ce priveşte cifra de afaceri (minimum 100 mil. lei pe fiecare lot), respectiv redevenţa plătită primăriei Cluj-Napoca. Totodată, CNSC a admis şi contestaţia formulată de Compania de Salubritate Bratner Vereş.

Procedura de licitaţie pentru salubrizarea stradală şi deszăpezire a fost demarată anul trecut de primăria Cluj-Napoca prin publi­carea anunţurilor de participare pe S.E.A.P. (Sistemul Electronic de Achiziţii Publice), respectiv J.O.U.E. (Jurnalul Oficial al Uniunii Europene), portalurile electronice de licitaţii publice naţional, respectiv european. Con­tac­taţi de ZF, reprezentanţii primăriei Cluj-Na­poca nu au dorit să facă nicio declaraţie privind decizia CNSC cu privire la modul de atribuire a contractului de salubrizare stradală şi deszăpezire din Cluj-Napoca, spunând că în acest sens va fi organizată mâine o conferinţă de presă.

Până la momentul soluţionării con­testaţiilor, serviciile de salubrizare stradală din Cluj-Napoca vor fi asigurate, în continuare, de companiile Bratner Vereş şi Rosal Grup, care s-au ocupat în ultimii opt ani de curăţenia oraşului Cluj-Napoca.

Compania Supercom, declarată câşti­gătoare de primăria Cluj-Napoca la licitaţia pentru salubrizare stradală şi deszăpezire, este controlată de omul de afaceri Ilie Ionel Ciuclea.

Compania a încheiat anul 2012 cu o cifră de afaceri de 137,8 mil. lei (31 mil. euro), un profit net de aproape 1,4 mil. lei (310.000 de euro) şi cu un număr mediu de 1.677 de angajaţi, conform site-ului Ministerului Finanţelor Publice. Alături de Ilie Ionel Ciuclea, din acţionariatul companiei mai fac parte şi Ciuclea Georgescu Roxana Magdalena, Ciuclea Maria Cristina, Ciuclea Paula, Bubu Gheorghe Valentin şi Bubu Florina. Compania Supercom a mai câştigat în 2009 un contract de 270 mil. lei (circa 60 mil. euro) pentru salubrizare în judeţul Dâmboviţa, potrivit anunţurilor publicate pe Sistemul Electronic de Achiziţii Publice (SEAP), însă se ocupă de salubrizare şi în Bucureşti, în Sectorul 2.

În afară de Supercom, la licitaţia de la Cluj a mai participat şi compania Romprest Service, despre care presa a scris că proprietar este omul de afaceri Florin Walter. O altă companie care s-a înscris la licitaţia de salubrizare şi deszăpezire stradală de la Cluj este Rosal Grup, care a fost controlată, până s-a decis să intre în politică, de Honorius Prigoană, fiul lui Silviu Prigoană. Totodată, la licitaţia de la Cluj s-au înscris şi companiile RER Ecologic Service Oradea, RER Ecologic Service Buzău, Polaris M Holding din Constanţa, dar şi Compania de Salubritate Brantner Vereş din Cluj, controlată de omul de afaceri Vereş Eugen.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO