ZF 24

Corina Gonteanu, ManpowerGroup: Nu putem îndruma generaţiile din prezent către anumite domenii pentru că joburile viitorului pot fi total diferite de ce se caută în acest moment

Corina Gonteanu, ManpowerGroup: Nu putem îndruma...

Autor: Mihaela Pascari

29.06.2017, 12:45 75

Joburile viitorului pot fi total diferite faţă de ceea ce se caută în acest moment în piaţa muncii aşa că nu putem îndruma generaţiile din prezent către anumite domenii, este de părere Corina Gonteanu, marketing & communication manager în cadrul furnizorului de soluţii privind forţa de muncă ManpowerGroup.

Practic, generaţia care dă în prezent examenul de Bacalaureat începe într-o lume a muncii complet diferită de cea pe care o cunoşteau generaţiile anterioare, o lume în care competenţele cerute astăzi s-ar putea perima până mâine, datorită în mare parte ritmului şi amplorii schimbărilor tehniologice.

Peste 60% dintre tinerii din generaţia Z vor face în viitor joburi care astăzi nu există, potrivit rapoartelor Forumului Economic Mondial.

Peste 20.000 de tineri (circa 27% din totalul absolvenţilor de studii universitare de licenţă) au terminat o facultate cu specializare în afaceri, administraţie şi drept, acestea fiind domeniile care au livrat pe piaţa muncii cei mai mulţi absolvenţi în anul universitar 2015-2016, arată datele de la Institutul Naţional  de Statistică.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO