ZF 24

Corina Licea, country HR manager România şi Moldova al Coca-Cola HBC: „Angajaţii îşi pot alege o zi pe săptămână în care să lucreze de acasă“

Corina Licea, country HR manager România şi Moldova al Coca-Cola HBC

Autor: Corina Mirea

25.05.2014, 13:26 1346

Puţini directori de HR din România privesc „cu ochi buni“ ideea de a-şi lăsa angajaţii să lucreze de acasă, fie pe motiv că sunt mai uşor de distras de la sarcinile zilnice, fie pentru că au nevoie să stea la aceeaşi masă cu alţi colegi pentru a fi productivi şi mai creativi. Cu toate acestea, Coca-Cola HBC România, liderul pieţei de băuturi răcoritoare, cu afaceri de 435 mil. euro în 2012, permite angajaţilor din departamentele de suport (care însumează mai mult de 350 de persoane) să lucreze de acasă o zi pe săptămână.

WikiZF: Profilul companiei Coca-Cola HBC România

„Pe lângă faptul că avem program flexibil, adică angajaţii pot veni la birou în intervalul 7:00 – 9:30 în fiecare dimineaţă şi beneficiază şi de zile de vineri scurte, de anul trecut pot lucra de acasă o zi pe săptă­mână, zi pe care o stabilesc împreună cu managerul. Sigur că în vânzări şi producţie lucrul acesta nu se pliază, dar foarte mulţi angajaţi din zona de suport accesează această opţiune. Este vorba despre schimbarea mentalităţii, de a trece peste ideea că ei nu pot fi productivi de acasă pentru că, în final, performanţa nu se măsoară în numărul de ore petrecute la calculator“, spune Corina Licea, country HR manager România şi Moldova al Coca-Cola HBC, care are în prezent 1.600 de angajaţi pe piaţa locală.

Pe de altă parte, directorii unor mari companii din străinătate (cum este Yahoo!, de exemplu) au ajuns la concluzia că munca de acasă înseamnă minus pentru business şi i-au rechemat la birouri. Alţi angajatori, cum este Google, s-au străduit să creeze anga­jaţilor mediul de lucru perfect, astfel încât aceştia să petreacă tot mai mult timp la birou şi mai puţin acasă.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO