ZF 24

Cornel Serban a fost numit interimar la serviciul secret de la Interne

15.02.2009, 16:56 159

Ministrul Administratiei si Internelor, Dan Nica, l-a desemnat astazi, ca interimar, la conducerea Directiei Generale de Informatii si Protectie Interna (DGIPI) pe comisarul sef Cornel Serban. Acesta va sigura conducerea institutiei pana la desemnarea unui titular de catre premierul Emil Boc.

"Prin decizia de astazi, ministrul Dan Nica are in vedere asigurarea unei coordonari eficiente a DGIPI, avand in vedere contextul operativ actual", se arata intr-un comunicat al Ministerului de Interne.

Numirile de la DGIPI au condus la demisiile fostilor ministri PSD ai Internelor Gabriel Oprea, care l-a numit in aceasta functie pe Virgil Ardelean si a lui Liviu Dragnea, care a refuzat, potrivit unor surse din partid, sa-l numeasca pe un apropiat al lui Marian Vanghelie, Mincu Silvestru, la sefia acestui department.

DGIPI este serviciul intern de protectie al Ministerului de Interne, care a fost acuzat in trecut ca a ascultat telefoane, fara sa aiba mandat.
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO