ZF 24

Cosmote şi Romtelecom trec la “T” cu o nouă plaformă IPTV, şi un pachet “nelimitat” care combină toate serviciile fixe, mobile şi TV ale grupului

Cosmote şi Romtelecom trec la “T” cu o nouă plaformă IPTV, şi un pachet “nelimitat” care combină toate serviciile fixe, mobile şi TV ale grupului

Nikolai Beckers, CEO-ul Telekom Romania

Autor: Adrian Seceleanu

12.09.2014, 13:21 29031

“Prima ofertă integrata a Telekom România este un pachet all inclusive - un concept inovator - parte a unei noi filozofii. Toate serviciile sunt prezente pe o singură factură. Oferim de patru ori nelimitat cienţilor noştri, pentru internet mobil şi fix, pentru servicii de voce fixe şi mobile şi pentru divertisment TV”, a declarat Beckers în cadrul conferinţei, fără a prezenta şi detalii în legătură cu tarifele pentru acest pachet.

Unul dintre cele mai importante elemente ale noii oferte este noua platformă IPTV a grupului, care a fost implementată în ultimele patru luni de o echipă internaţională, şi care oferă acces clienţilor la posturi TV live, înregistrări ale unor emisiuni, la “sute de ore” de filme şi documentare, atât direct de pe televizor cât şi de computere, smartphone-uri şi tablete.

Clienţii vor putea accesa platforma TV de pe echipamentele lor mobile - telefoane şi tablete - fără a plăti trafcul de date în reţeaua mobilă - a spus Beckers. CEO-ul Telekom România a adăugat că grupul va lansa pe piaţa locală şi primul set top box TV compatibil cu tehnologia UHD din Europa de Est.

Noile set top box-uri furnizate de Telekom România vor oferi funcţii precum înregistrarea emisiunilor, crearea de liste de programe personalizate, şi vor permite achiziţia de conţinut - filme, documentare sau altele.

Grupul, care a redecorat deja peste 40 de magazine la noile standarde, va avea un singur site, un singur call center şi un singur cont în social media. Oficialii T nu au prezentat în cadrul conferinţei detalii despre oferta comercială, sau tarife, insistând însă asupra importanţei trecerii Cosmote şi Romtelecom la brandul german.

“Este un moment istoric”, pentru piaţa de comunicaţii de 3,5 miliarde de euro a României, a spus Beckers. “Rebrandingul arată cât de dedicaţi sunt acţionarii Deutsche Telekom pieţei din România”, a declarat şi Claudia Nemat, membru în boardul gigantului german pentru tehnologie şi regiunea Europa.

“Este cel mai simplu şi mai clar semn de încredere în România, de angajament şi de încredere pentru piaţa românească”, a declarat despre rebranding premierul Victor Ponta, care a participat la conferinţă. Grupul german a ales să investească în România ”cel mai important lucru - brandul”, a insistat el.

Noile pachete “all inclusive” ale Telekom România au preţuri între 20 şi 99 de euro pe lună

Primele pachete de servicii combinate de televiziune, internet şi telefonie fixe şi mobile lansate de Cosmote şi Romtelecom sub brandul Telekom România au preţuri între 20 şi 98,66 euro pe lună, potrivit datelor dintr-o broşură distribuită de companie la conferinţa prin care a fost anunţat rebrandingul, abonamentul de 100 de euro incluzând şi o tabletă şi trei smartphone-uri Samsung în condiţiile în care acest pachet este dedicat unui număr de trei utilizatori.

Cel mai accesibil pachet “all inclusive” al Telekom România are un preţ de 20,09 euro sau 91 de lei pe lună şi include: un abonament la telefonie mobilă cu apeluri şi SMS-uri nelimitate în reţeaua Telekom, plus 150 MB de net şi 150 de minute naţionale, servicii TV cu până la 81 de posturi – inclusiv acces la platforma TV de pe echipamente mobile, internet fix cu viteze de până la 20 MBps şi router inclus, plus abonament la telefonie fixă cu apeluri nelimitate în reţelele naţionale fixe din România, 100 de minyte naţională către reţele naţionale şi unele internaţionale, plus un telefon fix cordless. Preţul include şi un smartphone Allview A4 You.

Vârful de gamă, abonamentul cu un cost de aproape 100 de euro pe lună, este gândit pentru o familie cu trei membri, şi include toate serviciile grupului în cea mai puternică configuraţie, inclusiv trei smartphone-uri Samsung galaxy Trend Lite şi o tabletă Samsung Galaxy Tab 4 T335 cu ecran de 8 inchi.

Cele trei abonamente de telefonie mobilă includ apeluri şi SMS-uri nelimitate, 250 de minute internaţionale către mobil, trafic de 1,5 GB la viteze 4G şi trafic nelimitat în aplicaţiile Joyn şi Telekom TV. Pachetul TV include până la 126 deposturi, acces la HBO Go, la platforma Telekom TV de pe echipamente mobile, receiver HD cu funcţie de înregistrare şi până la 22 de posturi HD.

Serviciile de net fix au viteza de până la 100 Mbps, router wireless inclus, în timp ce abonamentul de voce fixă include printre altele şi apeluri nelimitate pe fix şi mobil în reţelele naţionale fixe şi cea a Telekom, apeluri nelimitate în reţele internaţionale din UE. Abonamentul include şi un telefon fix cordless.

Din cele patru abonamente Telekom din categoria “all inclusive”, planul tarifar cu cele mai extinse capabilităţi dedicat unui singur utilizator are un preţ de 31 de euro pe lună. Acest abonament include un smartphone Samsung şi un telefon fix cordless. În abonament intră servicii de telefonie mobilă cu apeluri şi SMS-uri nelimitate, 250 de minute internaţionale în reţele mobile, trafic de 1,5 GB la viteze 4G, trafic nelimitat în aplicaţiile Joyn şi Telekom TV. Pe segmentul TV sunt oferite până la 126 de canale plus acces la platforma TV mobilă, net fix cu viteza de până la 100 Mbps şi router wireless inclus. Pe segmentul de telefonie fixă sunt incluse apeluri nelimitate în reţelele naţionale fixe şi în reţeaua Telekom mobilă înafara orelor de vârf.


Pachete fix mobil, la preţuri între 17 şi 26 de euro, dar fără telefon inclus

Noua ofertă Telekom România include şi alte trei pachete fix mobil, care au preţuri între 17,49 şi 26,42 euro pe lună, preţul variind în funcţie de serviciile incluse. Aceste planuri tarifare nu includ în preţ şi un smartphone, aşa cum se întâmplă în cazul celor “all inclusive”.
Pachetul de 26,4 euro include servicii telefonie mobilă cu apeluri nelimitate, trafic de 1,5 GB la viteză 4G şi trafic nelimitat în aplicaţiile Joyn şi Telekom TV; televiziune cu până la 126 de posturi plus acces la platformă de pe echipamente mobile, net fix la 100 Mbps şi voce fixă cu apeluri nelimitate în reţele fixe şi către reţeaua mobilă Telekom.

AFACERI DE LA ZERO