ZF 24

Credit Suisse anunţă bonusuri în avans pentru conducerea băncii, în încercarea de a păstra personalul senior unit. Beneficiarii vor trebui să ramburseze fondurile dacă vor părăsi banca în termen de trei ani

Credit Suisse anunţă bonusuri în avans pentru...

Autor: Andrei Şerbănescu

19.01.2023, 11:44 486

Credit Suisse Group AG le va plăti bancherilor săi seniori un bonus în avans şi în acest an, în timp ce directorii încearcă să stimuleze personalul să rămână alături de creditor în perioada grea a restructurării, scrie Bloomberg. 

Directorii băncii vor primi cât de curând o serie semnificativă de plăţi în avans, potrivit unui memorandum intern obţinut de Bloomberg. Beneficiarii vor trebui să ramburseze proporţional fondurile în cazul în care vor părăsi banca în decurs de trei ani, potrivit memorandumului. Termenul limită pentru care personalul eligibil se poate înscrie pentru plata în avans este 30 ianuarie. 

Creditorul elveţian urmează să înregistreze o nouă pierdere anuală pentru 2022, un an pe care preşedintele Axel Lehmann l-a descris săptămâna aceasta ca fiind „îngrozitor", după ieşirile de miliarde de dolari ale clienţilor. Performanţa a făcut ca personalul să se pregătească pentru o scădere a fondului total de bonusuri de aproximativ 50%, a relatat Bloomberg la începutul acestei luni. 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO