ZF 24

Credit Suisse se reorganizează: Banca îl angajează pe Dixit Joshi de la Deutsche Bank pentru revizuirea conducerii

Credit Suisse se reorganizează: Banca îl angajează pe...

Autor: Andrei Şerbănescu

22.08.2022, 12:01 130

Credit Suisse l-a angajat pe Dixit Joshi de la Deutsche Bank în funcţia de director financiar şi a promovat-o pe Francesca McDonagh în funcţia de director de operaţiuni, în timp ce noul şef al creditorului elveţian revine în primele rânduri, scrie Reuters.

Ulrich Koerner, ultimul dintr-un şir de directori executivi ai Credit Suisse, încearcă să pună banca înapoi pe drumul cel bun după ani de scandal şi pierderi.

În cadrul remanierii, Joshi, fost trezorier de grup la Deutsche Bank, se va alătura băncii la 1 octombrie. El a lucrat anterior la Credit Suisse din 1995 până în 2003.

Un purtător de cuvânt al Credit Suisse a declarat că Joshi a părăsit deja Deutsche Bank. El îl înlocuieşte pe David Mathers, care demisionează.

Banca elveţiană l-a numit şi pe Michael J. Rongetti ca şef interimar al diviziei de gestionare a activelor şi a spus că toţi trei vor raporta lui Koerner. Joshi şi McDonagh se vor alătura, de asemenea, consiliului executiv al băncii.

„Credem că aceste noi numiri sunt un pas în direcţia corectă către stabilizarea băncii”, a declarat Christian Schmidiger, analistul Zuercher KB, într-o notă.

Francesco De Ferrari, care rămâne şeful diviziei Wealth Management, este, de asemenea, numit CEO al regiunii Europa, Orientul Mijlociu şi Africa, după ce a ocupat acest rol cu ​​titlu interimar din ianuarie, a declarat banca.

Credit Suisse l-a numit şi pe Michael Bonacker în funcţia de şef al transformării, conducând modelul de operare şi munca de transformare a costurilor.

S-a indicat că acţiunile băncii se vor deschide cu 0,3% mai puţin, conform indicaţiilor băncii Julius Baer.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO