ZF 24

Creşterea de preţuri compensează scăderea volumelor vândute de Ursus Breweries

Creşterea de preţuri compensează scăderea volumelor...

Autor: Ioana David

10.05.2015, 18:00 58
Grupul sud-african SABMiller a înre­gis­trat o scădere de 2% a volumelor pe piaţa lo­cală, ceea ce a anulat creşterea din exerciţiul finan­ciar anterior, arată datele din raportul anual al companiei. Anul financiar al SABMiller s-a încheiat în martie 2015, iar în această perioadă România a fost a noua mare piaţă pentru grup.
 
„În România, venitul net al grupului, calculat la un curs de schimb constant, a scăzut cu 1%, volumele în scădere fiind com­pensate de creşterile de preţuri şi de reducerea suportului pro­moţional. Volumele au scăzut cu 2%, rezultat mai bun decât cel al pieţei, iar scăderea brandurilor Timişoreana şi Ursus a fost parţial compensată de creşterea Ciucaş, care a bene­ficiat de un nou ambalaj“, se arată în raportul grupului sud-african.
 
Datele prezentate investitorilor mai arată că în România sud-africanii au vândut 5,576 milioane de hectoltri de bere în anul financiar aprilie 2014-martie 2015, România fiind a treia mare piaţă din Europa, după Polonia (13,5 mil. hl) şi Cehia (6,7 mil. hl).

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO