Creşteri pe linie la producătorii de medicamente, dar ritmul a încetinit

16 mai 2014 Autor: Andrei Cîrchelan

Producătorii de medicamente listaţi la Bursa de Valori Bucureşti Biofarm (BIO), Antibiotice (ATB) şi Zentiva (SCD) au raportat creşteri între 3% şi 13% ale profitului înregistrat în primul trimestru faţă de aceeaşi perioadă a anului anterior, evoluţia fiind bazată pe creşterea vânzărilor către spitale şi farmacii, potrivit rapoartelor trimestriale publicate miercuri pe bursă de cele trei companii.

Profit în creştere la Biofarm

Biofarm a înregistrat în primul trimestru o creştere de 13% a profitului net, până la nivelul de 9,89 milioane lei (2,2 mil. euro). În acelaşi interval, vânzările companiei au crescut cu 10% faţă de primul trimestru din 2013, până la 36,8 mil. lei (8,2 mil. euro).

Pentru primele trei luni din 2013, compania raportase vânzări de 33,44 mil. lei şi un profit net de 8,73 mil. lei.

Biofarm a înregistrat cel mai mare avans al profitului dintre producătorii de medicamente listaţi, creştere care s-ar putea datora faptului că firma reuşeşte să menţină preţuri mai scăzute decât cei mai mulţi jucători de pe piaţă.

Continuarea pe ZFCorporate

ZF Corporate este serviciul de business intelligence al Ziarului Financiar. Pentru a putea avea acces la informatii trebuie să vă abonaţi la ZF Corporate sau la unul din cele 12 fluxuri ale sale, profilate pe sectoare de activitate (Bănci, Retail, Agricultură, Energie şi altele) - vezi prezentarea video a ZFCorporate. Detalii de abonare la ZF Corporate: Alexandru Matei (tel. fix: 0318.256.286) sau trimiteţi un email cu datele dumneavoastră de contact prin care solicitaţi informaţii şi abonare la adresa alexandru.matei@zf.ro. Veţi fi contactat în maximum o oră.

Articol publicat în ediţia tipărită a Ziarului Financiar din data de 16.05.2014

 
Cuvinte cheie:
medicamente
, producatori
, vanzari
, profit
Vizualizari:
Printeaza
zf.ro
Abonează-te la Închide