ZF 24

Cristalex va prelua de la Pernod Ricard Romania whisky-ul Wild Turkey

21.04.2009, 20:01 306

Cristalex ’94, unul dintre cei mai mari importatori de bauturi alcoolice, va prelua in curand distributia whisky-ului Wild Turkey de la competitorul Pernod Ricard Romania, dupa ce grupul italian Campari a achizitionat brandul luna aceasta de la gigantul francez pentru 575 milioane de dolari (circa 444 mil. euro).

„Pentru Romania, Wild Turkey este un brand lipsit de relevanta, vanzarile totale din 2008 fiind de aproximativ 2.000 litri. In consecinta, vanzarile Pernod Ricard Romania nu vor fi afectate de vanzarea acestui brand”, a spus Tudor Furir, directorul general al Pernod Ricard Romania, companie cu afaceri de aproape 30 mil. euro.

In cea de-a doua jumatate a anului trecut, Cristalex a cedat catre Pernod Ricard Romania distributia brandului de vodca Absolut, dupa ce grupul francez l-a achizitionat la nivel international pentru peste cinci miliarde de euro.

Vanzarea brandului Wild Turkey face parte dintr-un plan anuntat de grupul francez in iulie 2008, prin care Pernod Ricard isi propune sa vanda active non startegice in valoare de un miliard de euro, in urma achizitiei brandului Absolut. Astfel, pana in prezent, Pernod Ricard a vandut brandurile Glendronach single malt scotch whisky, Cruzan tequila, Sekova vodka si Bisquit cognac. Valoarea totala a acestor tranzactii, inclusiv Wild Turkey, se ridica la 577 de milioane de euro, aproximativ 60% din targetul stabilit anul trecut.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO